Kyocera nyomtatók

Tájékoztatás

Ez a metódus a régi gépeink által volt használatban, az új készülékek már a Scan-to-SMB metódust használják.

Ezeken a régi gépeken a szkenner kártya webes felülete rosszul generálta le a html kódot, és amennyiben nem Internet Explorer alatt használták, a legördülő menük beállított értéke helyett a lista legfeleső elemét mutatta. Amennyiben nem Internet Explorer-t használ, erre legyen figyelemmel!

Hálózati csatlakozás

Ha nincs élő hálózati kapcsolat, a szkenner kártya IP címét nem lehetséges beállítani (a készülék nem engedi be a megfelelő menübe).

Hálózati beállítások

A System Menu-ben a Scanner Default Settings menüpont alatt állítsa be a következőket:

 • IP Address (a helyi rendszergazda adja meg)
 • Subnet Mask (a helyi rendszergazda adja meg)
 • Egyebek, pl. Gateway, DNS Server, stb. - ha a helyi rendszergazda azt mondta, hogy ezek is szükségesek lesznek

Amennyiben rendelkezik DHCP szerverrel, a fenti lépéseket automatikusan elvégzi a készülék. Újraindítás nem szükséges a beállítások elvégzését követően.

A szkennerkártya bekonfigurálása

A webes adminisztrációs felület megnyitásához a szkenner kártya IP címét írja be egy böngésző címsorába. Itt a következő beállításokat kell elvégezni:

Sender List

Hozzon létre legalább egy feladót, enélkül nem fog menni a küldés, mert a gép nem enged anonim módon kommunikálni. Ha csak egy feladó van, akkor nem szükséges feladót kiválasztani szkennelés előtt (egy lépéssel kevesebb). Maximum 40 bejegyzés lehet itt.

"Scan to PC" Destination List

Külön bejegyzést kell készíteni minden egyes PC/mappa számára, ahová szeretne fájlokat küldeni.

 • Registration Name: Ez fog megjelenni a készülék kijelzőjén, amikor választani kell, hová szeretné küldeni a szkennelt anyagot.
 • Destination PC: annak a gépnek a hálózati neve vagy IP címe, ahová küldeni kell az anyagokat. Minden ilyen gépre fel kell majd telepíteni a Scanner File Utility-t.
 • Save Number: alapból "001" van beírva. Az itt található értéknek meg kell egyeznie a Scanner File Utility-ben létrehozott mappa mellé rendelt számmal.

A Scanner File Utility telepítése és beállítása

A program telepítése során válassza a Service Mode-ot, a varázsló végén felkínált csatolók közül (PDF keyword embedder, database link handler, stb.) pedig egyik sem kötelező.

Telepítés után a parancsikon bekerül a Start menü Programok mappáján belül található Scanner User Software mappába, illetve az Indítópult (angolul Startup) mappába. Bármelyikből indítható (csak az első indítás kell, hogy kézzel történjen - újraindítás után ez már automatikusan meg fog történni). Indítsa el a segédprogramot.

Ezt követően megjelenik a tálcán lent az ikonja (sárga színű stilizált fénymásológép, rózsaszínnel bekarikázva és áthúzva) - ez utóbbi jelölés azt jelenti, hogy a szerviz éppen le van állítva. Ilyenkor lehet bekonfigurálni egyébként, tehát kattintson jobb gombbal az ikonjára, majd Configuration.
Ezután Setup, és New.

 • A legfelső mezőbe (No.) azt a számot kell írni, amit a webes felületen is használt az adott géphez tartozó bejegyzésnél (alapból 001).
 • Az alatta levő mezőbe kellene beírni a célmappa elérési útvonalát, de lehet tallózni a mellette található "..." feliratú gomb megnyomásával. Ha ez megvolt, akkor 3x OK (az eddigi ablakok bezárásához).
 • Ezt követően kattintson jobb gombbal az ikonra újból, és válassza a Start menüpontot a szerviz elindításához.
 • Innentől kezdve működik a rendszer.

Buktatók

 • A szkenner kártya webes felületére nem lehet belépni, mert azt írja ki, hogy 503 Not allowed Access.
  Kapcsolja át a másológépet Scanner üzemmódból egy másikra, és ezután már elérhetővé válik a webes felület. Ugyanezt írja ki, ha a gép Sleep vagy Low Power üzemmódban van.
 • Nem sikerül kiválasztani az új bejegyzést a címjegyzékből, kb. 10 mp várakozás után egy hibaüzenetet kap.
  Nem lehetséges kapcsolatot létesíteni a gép és a megadott PC között. Lehetséges okok: hálózati hiba, tűzfal, egyéb...
 • A Windows XP tűzfala nem engedi át a Scanner File Utility-t.
  Teendők: Start -> Vezérlőpult -> Windows tűzfal -> Kivételek -> Program hozzáadása -> Scanner File Utility -> 2x OK.

Kapcsolódó elemek